Kachní prsíčka na medu
Seznam surovin
- kachní maso 4 kusy (vykoštěná prsíčka i s kůží)
- sůl
- šťáva citronová (z půlky citronu)
- med 5 lžic
- pepř barevný 1 lžička (drcený)
- sójová omáčka 1 lžíce
- olej 2 lžíce
- kompot broskvový 1 sklenice
- ostružiny 2 lžíce (i mražené)
- víno dezertní 5 lžic
Postup přípravy
Prsíčka osolte a nechte chvíli rozležet. V hrnku rozmíchejte med s vínem, citronovou šťávou, pepřem a sójovou omáčkou.
Maso opečte na olejem potřené rozpálené pánvi z obou stran. Přendejte ho do pekáčku, zalijte medovou směsí, vložte do trouby vyhřáté na 180°C a upečte doměkka. Podle potřeby podlévejte šťávou z broskví.
Nakonec přidejte do pekáčku půlky broskví, trochu ostružin a prohřejte.
Podávejte s různě upravenými bramborami.
Poznámka k receptu
Ostružiny můžete nahradit i jiným ovocem např. jablkami, hruškami, švestkami.
Načítám komentáře...