Kachní prsíčka s višňovým přelivem
Seznam surovin
- kachní maso 2 kusy (prsa )
- rozmarýn 4 snítky
- máslo 100 gramů
- višně 375 gramů (kompot)
- pepř černý 1/2 lžičky (drcený)
- koriandr 1/2 lžičky (drcený)
- likér mandlový 100 mililitrů
- ocet Balsamico 1 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Maso omyjte, osušte a osolte. Na každou stranu prsíček přiložte jednu snítku rozmarýnu a přivažte nití. V pekáčku rozehřejte 2 lžíce másla a maso z každé strany asi 2 minuty opékejte. Pekáček vložte do předehřáté trouby a pečte při 200°C asi 30 minut. Během pečení prsíčka přelévejte vypečenou šťávou a podle potřeby podlévejte vodou. Maso vyndejte a uchovávejte horké.
V hlubší pánvi rozehřejte zbylé máslo a okapané višně na něm poduste. Směs osolte, přimíchejte likér a balzamikový ocet a dochuťte směsí pepře a koriandru. Přilijte trochu horké vody a povařte.
Prsíčka nakrájejte na plátky, rozdělte na talíře, přelijte vypečenou šťávou a přidejte směs s višněmi.
Podávejte s rýží.
Načítám komentáře...