Kachní prsíčka v pikantní marinádě
Seznam surovin
Na maso:
- kachní maso 4 porce (prsa, celkem asi 800 g)
- med 2 lžíce
- česnek 4 stroužky
- pepř barevný 1 lžíce (drcený)
- sójová omáčka 4 lžíce
- kečup 4 lžíce
- koriandr 1 lžička (mletý, nebo 1 lžíce nasekaného čerstvého)
- zázvor 1 lžíce (čerstvý, nastrouhaný)
- koření grilovací
Na nudle:
- nudle rýžové 1 balení
- pórek 1 kus (jen zelená část)
- paprika červená 1 kus
- olej 2 lžíce
- semínka sezamová 2 lžíce
- česnek 4 stroužky
- sůl
Postup přípravy
Kachní prsa omyjeme, osušíme a ochutíme grilovacím kořením a částí drceného pepře. Z medu, zázvoru, koriandru, zbylého drceného pepře, sójové omáčky, kečupu a jemně nastrouhaného česneku připravíme marinádu, do které prsa naložíme a necháme nejméně 12 hodin marinovat.
Pak je rozložíme na hlubší plech, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a za stálého polévání marinádou je upečeme doměkka a dozlatova. Upečená prsíčka nakrájíme na plátky (aby vynikla jejich růžová barva uvnitř), rozložíme na talíře a podáváme s rýžovými nudlemi.
Rýžové nudle: Pórek a papriku očistíme, nakrájíme na nudličky, opečeme na oleji, osolíme, ochutíme rozdrceným česnekem a posypeme sezamem. Přidáme nudle uvařené podle návodu na obalu a lehce promícháme.
Načítám komentáře...