Kachní rolka na pomerančích

Seznam surovin

Na nádivku:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na kousky nakrájené plátky chleba bez kůrek zvlhčíme vínem, střídku vymačkáme a smícháme ji s rozšlehanými vejci. Vykostěnou kachnu položíme kůží dolů na pracovní desku a rozkrojíme ji na dva pláty. Maso naklepeme přes mikrotenovou fólii, osolíme a opepříme.

Na každý plát položíme 2 plátky anglické slaniny, polovinu nádivky a polovinu švestek a plát zabalíme do rolády. Obě rolky ovážeme režnou nití, osolíme je a opepříme, vložíme do pekáčku a doplníme tymiánem a šalvějí. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 15 minut, pak maso podlijeme trochou vína s vodou, snížíme teplotu na 180°C a dopékáme ještě 90 minut. Během pečení rolky otáčíme, podléváme vodou a přeléváme šťávou. Hotové rolky zabalíme do alobalu a ponecháme v teple.

Šťávu v pekáčku uvedeme do varu, seškrábeme do ní výpek z krajů pekáčku a zalijeme vínem. Přidáme špetku cukru, pomerančovou šťávu, osolíme, opepříme a necháme přejít varem. Do šťávy vložíme na plátky nakrájený pomeranč a prohřejeme jej. Rolky nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou s plátky pomeranče.

Poznámka k receptu

Jako příloha jsou výborné noky, špecle, krokety nebo šťouchané brambory.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...