Kachní rolka na pomerančích
Seznam surovin
Na nádivku:
- víno bílé 1 decilitr
- švestky sušené 8 kusů
- vejce 2 kusy
- chléb toastový 5 plátků (světlý, bez kůrek)
- slanina anglická 4 plátky
Na omáčku:
- pomeranče 2 kusy (zbavené bílé slupky)
- víno dezertní 2 decilitry (bílé)
- šťáva pomerančová 1 decilitr
- cukr hnědý 1 špetka
Postup přípravy
Na kousky nakrájené plátky chleba bez kůrek zvlhčíme vínem, střídku vymačkáme a smícháme ji s rozšlehanými vejci. Vykostěnou kachnu položíme kůží dolů na pracovní desku a rozkrojíme ji na dva pláty. Maso naklepeme přes mikrotenovou fólii, osolíme a opepříme.
Na každý plát položíme 2 plátky anglické slaniny, polovinu nádivky a polovinu švestek a plát zabalíme do rolády. Obě rolky ovážeme režnou nití, osolíme je a opepříme, vložíme do pekáčku a doplníme tymiánem a šalvějí. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 15 minut, pak maso podlijeme trochou vína s vodou, snížíme teplotu na 180°C a dopékáme ještě 90 minut. Během pečení rolky otáčíme, podléváme vodou a přeléváme šťávou. Hotové rolky zabalíme do alobalu a ponecháme v teple.
Šťávu v pekáčku uvedeme do varu, seškrábeme do ní výpek z krajů pekáčku a zalijeme vínem. Přidáme špetku cukru, pomerančovou šťávu, osolíme, opepříme a necháme přejít varem. Do šťávy vložíme na plátky nakrájený pomeranč a prohřejeme jej. Rolky nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou s plátky pomeranče.
Poznámka k receptu
Jako příloha jsou výborné noky, špecle, krokety nebo šťouchané brambory.
Načítám komentáře...