Konfitované kachní prso v kopřivovém mléce
Seznam surovin
- kachní maso 250 gramů (prsa)
- mléko 3 decilitry
- kopřivy 50 gramů
- vejce 1 kus
- olej 1 decilitr
- mouka pšeničná hrubá 10 gramů
- pepř
- sůl
Postup přípravy
Kachní prso očistíme, osolíme a vložíme do mléka s nasekanou kopřivou a pozvolna táhneme při teplotě 80°C přibližně 3 hodiny.
Vaječnou sedlinu připravíme z mléka, vyšlehaného vejce a soli; celou směs vlijeme do vymazané formy vysypané hrubou moukou a upečeme ve vodní lázni cca 25min. Poté sedlinu vyndáme z formy a můžeme krájet na libovolné tvary.
Sladký česnek připravíme pozvolným konfitováním vařením očištěných stroužků česneku vložených do rendlíku s olejem, jenž táhneme při teplotě do 90°C cca 30 min.
Načítám komentáře...