Medová kachní prsa
Seznam surovin
- kachní maso 4 kusy (prsa i s kůží)
- med 2 lžíce (2-3 lžíce)
- zázvor 40 gramů
- pepř barevný (mletý)
- sůl
- olej
- šťáva pomerančová (z 1 pomeranče)
Postup přípravy
Kůži na omytých kachních prsíčkách nařízněte do mřížky, maso osolte a opepřete. Polovinu zázvoru nastrouhejte najemno, zabalte do čistého plátýnka a šťávu vymačkejte na maso. Nechte asi hodinku rozležet.
Odleželé maso potřete ze všech stran olejem a osmahněte na rozpálené pánvi nejprve kůží dolů. Poté maso obraťte a smažte dozlatova. Hotová prsa vyskládejte do zapékací mísy, přidejte zbylý zázvor a zalijte šťávou z pomeranče. Povrch pokapejte medem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 10–20 minut podle toho, jak chcete mít maso propečené.
Maso nechte ve vypnuté a pootevřené troubě ještě asi 5 minut dojít, pak nakrájejte na plátky a podávejte.
Načítám komentáře...