Pečená kachna s jablky
Seznam surovin
- kachna 1 kus (bez drobů)
- jablka 1 kilogram (sladká)
- med 100 gramů
- šťáva limetková 4 lžíce
- nové koření (mleté)
- skořice (mletá)
- pepř bílý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Kachnu opláchneme vodou, osušíme, zvenku i zevnitř ji osolíme, ochutíme novým kořením a uložíme v chladu, nejlépe přes noc.
Pak ji položíme hřbetem dolů do pekáčku, propícháme ji na tučných místech vidličkou a podlijeme 1 dl vody. Pekáček zakryjeme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C. Po 90 minutách kachnu odklopíme, přidáme k ní omytá jablka zbavená jádřinců a nakrájená na čtvrtky, vše přelijeme šťávou z limetky rozmíchanou s medem a trouchou skořice a pepře a dále pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud se na povrchu masa nevytvoří zlatavá kůrčička. Během pečení přeléváme kachnu vypečenou šťávou.
Hotovou kachnu naporcujeme a podáváme s pečenými jablky. Vhodnou přílohou je rýže.
Načítám komentáře...