Pečená kachna s kaštanovou nádivkou

Seznam surovin

Na nádivku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Housky nakrájíme na kostky a zalijeme je mlékem. V míse utřeme změklé máslo do pěny. Postupně k němu přimícháme žloutky, namočené housky, které nejdříve dobře vymačkáme, a nadrobno nakrájená játra. Směs osolíme, ochutíme cukrem a muškátovým květem, vmícháme oloupané a nasekané uvařené kaštany a petrželku, zahustíme strouhankou a na závěr zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

Očištěnou vykuchanou kachnu omyjeme, osušíme a dutinu naplníme nádivkou. Otvor zašijeme nebo sepneme jehlami, kachnu na povrchu osolíme, položíme do pekáčku a obložíme kousky másla. Vložíme ji do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme za průběžného podlévání vodou (ne moc, aby se utvořila křupavá kůrčička) a přelévání vypečenou šťávou asi 2 hodiny dozlatova.

Hotovu kachnu naporcujeme a podáváme s vařenými nebo opečeným bramborami. Každou porci ještě můžeme ozdobit vařenými nebo pečenými kaštany.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...