Pečená kachní prsa na medové omáčce
Seznam surovin
- kachní maso 600 gramů (prsa s kůží (2 - 4 kusy))
- med 100 gramů
- rum 2 decilitry
- ořechy lískové 50 gramů (neloupané)
- sójová omáčka 2 lžíce
- pepř bílý (mletý)
- sůl
- brambory 700 gramů (malé, oloupané, uvařené)
- cibulka lahůdková (nakrájená, na posypání)
Postup přípravy
Kachní prsa opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme, naložíme do medu rozmíchaného s rumem a sójovou omáčkou a necháme odležet v chladu do druhého dne.
Pak marinádu z masa slijeme do kastrůlku a svaříme dohusta. Marinované maso vložíme do pánve s rozehřátým olejem (kůží dolů) a opečeme ho dorůžova a dokřupava. Maso otočíme, přidáme k němu oříšky a krátce opečeme. Pak vše vložíme do trouby vyhřáté na 120 ° a pečeme asi 15 minut (maso musí zůstat uvnitř růžové).
Upečená prsa nakrájíme na plátky, rozdělíme je i s oříšky na talíře, podlijeme teplou medovou omáčkou a podáváme s uvařenými brambůrky posypanými cibulovou natí.
Načítám komentáře...