Pečená kachní prsa s mučenKovou salsou
Seznam surovin
- kachní maso 4 kusy (prsa)
- šťáva pomerančová 1 kus
- máslo 1 lžíce (studené)
- nudle (soba)
- sůl
- koriandr (čerstvý)
Salsa:
- ovoce 2 kusy (mučenka)
- cibulka jarní 2 kusy
- paprička chilli červená 1 kus
Postup přípravy
1. Kůži na kachních prsou nařežte do tvaru mřížky. Dejte na rozpálenou pánev kůží dolů a pečte 4 minuty z jedné i druhé strany. maso přendejte do pekáčku a dopečte v troubě vyhřáté na 200°c. Bude to trvat 5–8 minut. Záleží na tloušťce masa, prsa musí zůstat uvnitř růžová. Hotové maso nechte odpočinout na mřížce, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř.
2. mezitím dejte vařit nudle podle návodu na obale a připravte salsu: mučenky rozkrojte ostrým nožem, dužinu vydlabejte do misky, přidejte nasekanou jarní cibulku a podle chuti chilli papričku.
3. Do výpeku z kachních prsou nalijte pomerančovou šťávu a zredukujte ji na hustší omáčku, vmíchejte na kousky pokrájené studené máslo. nudle sceďte, naservírujte je na talíře a přelijte omáčkou. Kachnu nakrájejte na plátky, naskládejte na nudle, osolte, přelijte salsou a posypte natrhaným čerstvým koriandrem.
Načítám komentáře...