Pečená kachní prsa se směsí
Seznam surovin
- kachní maso 4 kusy (prsa)
- brambory 700 gramů
- cuketa 2 kusy
- cibule 1 kus
- žampiony 10 kusů
- rajčátka cherry 10 kusů
- tymián 1 špetka
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej olivový 5 lžic
- hořčice 1 lžíce
- worcesterská omáčka 1 lžička
- kečup 1 lžíce
- smetana na šlehání 2 decilitry
- vejce 2 kusy
- máslo 100 gramů
Postup přípravy
Kachní prsa očistěte a vrchní kůži nakrájejte šikmo do kosočtverců. Kečup, hořčici, 1 lžíci olivového oleje, sůl, tymián a drcený pepř rozmíchejte v misce s worchestrovou omáčkou a směsí potřete kachní prsa. Nechte je v chladu asi 2 hodiny odležet.
Uvařené oloupané brambory nakrájejte na 1 cm silné plátky, oloupané žampióny, cuketu a cibuli na kostičky. Zeleninu orestujte na asi 1 lžíci olivového oleje dozlatova a promíchejte ji s plátky brambor. Směs dochuťte solí a pepřem, přidejte rajčata překrájená na poloviny a lehce promíchejte se smetanou rozšlehanou s vejci.
Pekáček vymažte olejem, vysypte prosátou strouhankou a naplňte bramborovou směsí. Povrch urovnejte a upečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Na zbylém rozehřátém oleji opečte kachní prsa z obou stran a v troubě vyhřáté na 190 °C je dopečte dozlatova (asi 10 minut).
Hotové brambory vykrájejte kulatou formičkou, rozdělte je na talíře a obložte kachními prsy nakrájenými na tenké plátky. Do pekáčku s výpekem vložíme máslo a nechte rozpustit. Šťávou přelijte kachní prsa a podávejte.
Načítám komentáře...