Pekingská kachna I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 160 °C. Kachní čtvrtky omyjte, osušte papírovou utěrkou a položte do pekáčku. Zázvor nakrájejte na plátky. Do masa důkladně vetřete koření, posypte solí a jemně ji vmasírujte. Na stehna položte kolečka zázvoru, pekáč přikryjte alobalem a dejte do trouby. V průběhu pečení maso kontrolujte, sbírejte přebytečný tuk a pečte doměkka. Před koncem doby pečení zvyšte teplotu na 200 °C, pekáč odkryjte a nechte 10 minut upéct kůrku dokřupava.

2. Připravte omáčku. Do rendlíku nalijte sójovou omáčku a švestkové víno, přidejte cukr, koření, nakrájenou chilli papričku, pomerančovou kůru a sušené švestky. Blumy či švestky nakrájejte a přidejte do rendlíku. Směs přiveďte k varu, stáhněte teplotu a nechte omáčku provařit. Ochutnejte, případně přislaďte či přidejte chilli papričku a pak rozmixujte dohladka. Omáčku nechte zchladnout, přilijte hoisin a promíchejte.

Poznámka k receptu

Přestože pečená kachna se zelím a knedlíkem patří k národním pokladům české kuchyně, občas se vyplatí vyzkoušet stejnou surovinu v úplně odlišných chuťových kombinacích.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...