SALÁT S KACHNÍM MASEM A GRILOVANÝMI NEKTARINKAMI
Seznam surovin
- nektarinky 4 kusy
- kachna 2 kusy (prsa)
- směs listových salátů 200 gramů
- cibule červená 1 kus
- olej olivový 6 lžic
- med 1 lžička
- hořčice dijonská 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Kůži na kachních prsou nařežte do mřížky, osolte a opepřete. V pánvi vhodné i do trouby rozpalte 1 lžíci oleje a maso zprudka ze všech stran opečte. Přesuňte do trouby a pečte na 180 °C asi 30–40 minut, než bude úplně měkké. Pak ho natrhejte vidličkami.
2. Nektarinky rozpulte nebo nakrájejte na klínky. Potřete je lžící oleje a zprudka ogrilujte. V míse smíchejte oprané salátové listy, na klínky nakrájenou cibuli, nektarinky a natrhané maso. Do zavařovací sklenice vlijte zbylý olej, med a dijonskou hořčici, osolte, opepřete a minutu energicky třepte, aby vznikla hladká emulze. Vmíchejte ji do salátu a podávejte.
Poznámka k receptu
Grilované nektarinky mají tak luxusní chuť, že je škoda ji spojovat s všedními surovinami. Zkombinujte je s oblíbeným salátem a přidejte trhané kachní maso. Ideální jídlo, když se chcete blýsknout.
Načítám komentáře...