Zadělávané kachní žaludky
Postup přípravy
1. Žaludky zalijte vodou tak, aby byly pod hladinou. Lehce osolte a vařte je mírným varem asi hodinu (nebo až změknou). Slijte, vývar ale uchovejte.
2. Žaludky nechte zchladnout, odstraňte žaludeční stěnu (po uvaření to jde líp) a zbylý sval pokrájejte na kousky přibližně o velikosti sousta.
3. Na oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli a na větší kousky pokrájenou mrkev. Zaprašte moukou a za stálého míchání vlijte vývar. Důkladně (nejmíň 10 až 15 minut) provařte a poté propasírujte na žaludky a lehce oblanšírované kousky kedlubny (musí zůstat křupavé). Prohřejte a dochuťte
muškátovým oříškem, cukrem, solí, bílým pepřem a trochou octa. Podávejte ideálně s čerstvým pečivem.
Načítám komentáře...