Zapečená kachní prsíčka s kaší
Seznam surovin
- kachní maso 4 kusy (prsa)
- olej 2 lžíce
- koření tandoori 1 lžička
- citronová kůra 1 lžička (nastrouhaná)
- med 1 lžička
- hřebíček 1 špetka (mletý)
- skořice 1 špetka (mletá)
Na kaši:
- brambory 500 gramů (moučné)
- žloutek 1 kus
- sýr Ementál 50 gramů (nastrouhaný)
- sůl
Postup přípravy
V misce smícháme olej, koření tandoori, citronovou kůru, hřebíček, skořici a med. Kachní prsíčka zbavíme kůže a potřeme připravenou marinádou.
Brambory oloupeme, překrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a prolisujeme přes jemné síto. Přimícháme žloutek a nastrouhaný sýr, kaši podle chuti přisolíme a naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou.
Naložená kachní prsa vložíme do rozehřáté pánve a opečeme z obou stran. Přeložíme je do pekáčku a ozdobně na ně nastříkáme připravenou bramborovou kaši. Vložíme je do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 20 minut. Pak je vyjmeme z trouby a necháme ještě na teplém místě 10 minut dojít.
Načítám komentáře...