Karbanátky z drůbežího masa
Seznam surovin
- kuskus 250 gramů
- drůbeží maso 500 gramů (mleté)
- cibule 2 kusy
- strouhanka 3 lžíce
- vejce 1 kus
- petržel kadeřavá/kudrnka 2 lžíce (najemno nasekané, či koriandr)
- máta 1 lžíce (nasekané)
- zázvor 1/2 lžičky (čerstvě nastrouhaný)
- kmín římský 1/2 lžičky (mletého)
- olej 4 lžíce (na smažení)
- rajčatový protlak 3 lžíce
- paprika sladká 1 lžíce (mleté)
- feferony 1 špetka (podrcené)
- olivy zelené 70 gramů
- sůl
Postup přípravy
Kuskus připravte podle návodu na obalu. Mleté kuřecí nebo krůtí maso promíchejte s 1 jemně nasekanou cibulí, strouhankou, vejcem, petrželkou nebo koriandrem (část odložte na posypání), mátou, zázvorem
a římským kmínem. Osolte a ze vzniklé hmoty tvořte karbanátky. Opékejte je na polovině oleje z obou stran dozlatova.
Přendejte na teplý talíř a nechte stranou. Do pánve vlijte zbylý olej, zpěňte na něm druhou cibuli nakrájenou na nudličky, přidejte protlak, papriku, feferonky a všechno lehce orestujte. Podlijte trochou
horké vody, vsypte olivy pokrájené na kolečka a pomalu vařte asi 5 minut. Karbanátky pak v omáčce jen prohřejte. Posypte nasekanou petrželkou nebo mátou (podle chuti).
Podávejte s hotovým kuskusem.
Načítám komentáře...