Křepelky s červeným zelím
Seznam surovin
- křepelka 4 kusy
- zelí červené 500 gramů
- slanina anglická 150 gramů
- cibule 2 kusy
- česnek 2 stroužky
- jalovec 6 kusů (kuliček)
- víno červené 275 mililitrů
- cukr 2 lžíce
- máslo 5 lžic
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte 2 lžíce másla a cibuli i česnek orestujte. Zelí slijte (nálev zatím uschovejte) a pokrájejte. Pak ho vsypte k cibuli a promíchejte. Pokud je třeba, dochuťte ho nálevem, osolte nebo trochu přislaďte. Přidejte jalovec, promíchejte a přemístěte zelí do pekáče.
Položte na ně křepelky, osolte je, opepřete a každou lehce pomažte zbylým máslem. Podlijte vínem a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 25 - 35 minut nebo i déle - podle velikosti křepelek. Podávejte se zelím a bramborovým knedlíkem.
Načítám komentáře...