Bezlepkový krůtí řízek

Seznam surovin

Řízek:

Quinoový trojobal:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kukuřičnou mouku samostatně vysypte do první misky a lehce osolte. Vejce rozklepněte do druhé misky, lehce osolte, opepřete a zřeďte malým množstvím mléka. Směs rozmíchejte.

2. Quinoové vločky smíchejte s nasekanými bylinkami, sýrem a citronovou kůrou, osolte a opepřete.

3. Maso obalte nejprve v kukuřičné mouce, následně ve směsi vajec a mléka a nakonec v quinoové směsi.

4. Obalené řízky smažte v přepuštěném másle. To dodá jídlu krásnou specifickou chuť. Je možné použít i kvalitní fritovací olej.

Poznámka k receptu

Nejen bezlepkové, ale navíc i vegetariánské řízky získáte, pokud místo krůtího masa takto obalíte tempeh.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...