Bezlepkový krůtí řízek
Seznam surovin
Řízek:
- krůtí maso 4 plátky
- máslo (přepuštěné nebo rostlinný tuk)
Quinoový trojobal:
- mouka kukuřičná (s quinoovými vločkami v poměru 1:1)
- quinoové vločky
- sýr 40 gramů (parmazánového typu)
- mléko (několik lžic)
- vejce 1 kus
- petržel hladkolistá
- tymián (či jiné bylinky)
- citronová kůra
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Kukuřičnou mouku samostatně vysypte do první misky a lehce osolte. Vejce rozklepněte do druhé misky, lehce osolte, opepřete a zřeďte malým množstvím mléka. Směs rozmíchejte.
2. Quinoové vločky smíchejte s nasekanými bylinkami, sýrem a citronovou kůrou, osolte a opepřete.
3. Maso obalte nejprve v kukuřičné mouce, následně ve směsi vajec a mléka a nakonec v quinoové směsi.
4. Obalené řízky smažte v přepuštěném másle. To dodá jídlu krásnou specifickou chuť. Je možné použít i kvalitní fritovací olej.
Poznámka k receptu
Nejen bezlepkové, ale navíc i vegetariánské řízky získáte, pokud místo krůtího masa takto obalíte tempeh.
Načítám komentáře...