Citronové krůtí řízky s petrželkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Petrželku opláchněte, 4 snítky odložte stranou na ozdobu a zbytek nasekejte najemno. Z citronu vymačkejte šťávu. Druhý citron důkladně omyjte a nakrájejte na tenké ozdobné plátky.

Maso rozklepejte dotenka, osolte a opepřete. Polovinu másla s olejem rozehřejte na pánvi. Když začne tuk pěnit, vložte do něj plátky masa, opečte je z každé strany asi půl minuty a přendejte je na nahřátý talíř. Do tuku na pánvi přilijte vývar a míchejte, postupně přidejte zbytek másla, část citronové šťávy a nasekanou petrželku. Do nálevu vložte maso, prohřejte ho a dochuťte podle potřeby zbytkem citronové šťávy, solí a pepřem.

Rozdělte na porce a ozdobte plátky citronu a petrželkou. Podávejte s bílým pečivem a zeleninovým salátem.

Poznámka k receptu

Výbornou přílohou jsou také brambory vařené nebo pečené se snítkou rozmarýnu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...