Citronové krůtí řízky s petrželkou
Seznam surovin
- citron 2 kusy
- petržel kadeřavá/kudrnka 8 kusů
- krůtí maso 4 plátky (prsa)
- olej 2 lžíce (nejlépe olivový)
- máslo 50 gramů
- vývar drůbeží 1/2 hrnku (i z kostky)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Petrželku opláchněte, 4 snítky odložte stranou na ozdobu a zbytek nasekejte najemno. Z citronu vymačkejte šťávu. Druhý citron důkladně omyjte a nakrájejte na tenké ozdobné plátky.
Maso rozklepejte dotenka, osolte a opepřete. Polovinu másla s olejem rozehřejte na pánvi. Když začne tuk pěnit, vložte do něj plátky masa, opečte je z každé strany asi půl minuty a přendejte je na nahřátý talíř. Do tuku na pánvi přilijte vývar a míchejte, postupně přidejte zbytek másla, část citronové šťávy a nasekanou petrželku. Do nálevu vložte maso, prohřejte ho a dochuťte podle potřeby zbytkem citronové šťávy, solí a pepřem.
Rozdělte na porce a ozdobte plátky citronu a petrželkou. Podávejte s bílým pečivem a zeleninovým salátem.
Poznámka k receptu
Výbornou přílohou jsou také brambory vařené nebo pečené se snítkou rozmarýnu.
Načítám komentáře...