Krůtí bulgur s dýní
Seznam surovin
- bulgur 150 gramů
- dýně 400 gramů (dužiny)
- dýňový olej 5 lžic
- med 2 lžíce
- krůtí maso 200 gramů (na nudličky)
- koření 1 lžička (pět vůní)
- ořechy vlašské 100 gramů
- semínka dýňová 50 gramů (nasucho opražených)
- výhonky 100 gramů (směs, např munga či cizrny)
- šťáva citronová (trocha)
- jablka 2 kusy (červená, menší, sladká)
- salát polníček (či rukola, k podávání)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Bulgur v misce zalijte 500 ml lehce osolené vroucí vody a zakrytý nechte nabobtnat. Sceďte ho a přesuňte do mísy.
2. Dýni pokrájenou na kostky o velikosti sousta rozložte na plech pokrytý pečicím papírem, osolte, opepřete, zastříkněte 2 lžícemi oleje a vložte do trouby předehřáté na 220 °C. Po asi 20 minutách
pokapejte medem a ve vypnuté troubě nechte dojít. Přidejte k bulguru a promíchejte.
3. Krůtí maso osolte a okořeňte. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, maso na něm zprudka opečte a pak ho vmíchejte k bulguru s dýní. Vmíchejte dýňová semínka, ořechy a výhonky a dochuťte citronem. Podávejte s plátky jablek a lístky salátu, pokapané zbylým olejem.
Načítám komentáře...