Krůtí kapsy s nádivkou
Seznam surovin
- krůtí maso 4 kusy (prsa)
- sůl
- pepř černý (mletý)
- pečivo 2 kusy (rohlík)
- mléko 2 lžíce
- sýr 50 gramů (Eidam)
- petržel hladkolistá 2 lžíce (nasekaná)
- hrášek 2 lžíce
- vejce 1 kus
- muškátový květ 1 špetka
- mouka pšeničná hladká
- máslo 1 lžíce
- olej 1 lžíce
Postup přípravy
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Rohlíky nakrájíme na kostičky, přelejeme mlékem, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, petrželku, hrášek, rozšlehané vejce, sůl, muškátový květ a promícháme. Směs rozdělíme na řízky, přehneme je a zajistíme jehlou nebo párátky. Obalíme dobře ze všech stran v hladké mouce. V kastrolu rozpustíme máslo s olejem, do rozpáleného tuku vložíme řízky a opečeme je. Podlejeme vývarem nebo vodou a podusíme doměkka. Před podáváním párátka či jehly odstraníme.
Načítám komentáře...