Krůtí kostičky na špenátu s kukuřicí
Seznam surovin
- krůtí maso 400 gramů (prsa)
- špenát 300 gramů (čerstvé listy)
- kukuřice sterilovaná 200 gramů
- cibulka jarní 3 kusy
- olej olivový 3 lžíce
- muškátový oříšek 1 špetka (mletý, nebo strouhaný)
- pepř černý (mletý, nemusí být)
- sůl
Postup přípravy
Krůtí maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme, posypeme špetkou muškátového oříšku, pokapeme olejem a necháme v chladu odležet.
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova na olivovém oleji, přidáme kukuřici a krátce ji opečeme. Přidáme oprané a nahrubo nakrájené špenátové listy bez stonků, opatrně vše promícháme, mírně osolíme a prohřejeme.
Mezitím na oleji zprudka opečeme odleželé maso, přidáme ho ke špenátu s kukuřicí, společně prohřejeme, případně ještě dochutíme a podáváme. Vhodnou přílohou jsou například těstoviny.
Načítám komentáře...