Krůtí koule s růžičkovou kapustou
Seznam surovin
- krůtí maso 400 gramů (rozmleté /rozmixované)
- kapusta 150 gramů (růžičková)
- pohankové vločky 150 gramů
- muškátový květ 1 špetka (mletý)
- olej
- sůl 2 špetky
Postup přípravy
Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky, rozmixujeme ho a ochutíme muškátovým květem a solí.
Růžičkovou kapustu očistíme, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 8 minut. Kapustičky vyjmeme, necháme odkapat a po vychladnutí každou obalíme mletým masem a v dlaních zakulatíme.
Na závěr masové koule obalíme v pohankových vločkách, rozložíme je na plech lehce potřený olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 25 minut.
Poznámka k receptu
Kouličky z mletého masa zpracovávejte vlhkýma rukama, nebudou tak na nich vznikat nežádoucí praskliny.
Načítám komentáře...