Krůtí kuličky v rajské omáčce
Seznam surovin
- mleté maso 500 gramů (krůtí)
- vejce 1 kus
- strouhanka 50 gramů (50-100g)
- rajčata sušená 75 gramů
- sýr Parmezán 50 gramů
- česnek 2 stroužky
- rajčatová passata 2 lžíce
- oregano 1 lžíce (nasekané)
- bazalka 1 lžíce (nasekaná + k podávání)
- rostlinný olej 4 lžíce
- sůl
- pepř
- špagety (k podávání)
Omáčka:
- rajčata sterilovaná 400 gramů
- rajčatová passata 50 gramů
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- sýr Mozzarella 2 kusy
- rostlinný olej 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. V misce smíchejte maso, vejce, nakrájená sušená rajčata, nastrouhaný parmazán, prolisovaný česnek, bylinky a passatu, osolte a opepřete. Vmíchejte část strouhanky a nechte chvilku odležet, aby nasákla.
2. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno, v pánvi vhodné do trouby rozpalte olej a orestujte je. Přilijte rajčata, passatu a chvilku vařte, aby omáčka zhoustla.
3. Zkontrolujte masovou směs. Podle potřeby přidejte strouhanku a vytvarujte kuličky. V pánvi rozpalte olej a ze všech stran je opečte. Pak je dejte do omáčky, posypte natrhanou mozzarellou a dejte zapéct do trouby pod rozpálený gril. Pokud jste kuličky na pánvi důkladně propekli, bude stačit pár minut, aby se rozpustil sýr. Jestli se ale bojíte, že maso ještě není hotové, nechte ho v troubě, dokud nedojde. Maso s omáčkou posypte bazalkou a podávejte se špagetami.
Poznámka k receptu
Jemná chuť krůtího masa se výborně hodí k rajčatové omáčce a mozzarelle. Bývá k dostání v supermarketech nebo prodejnách s drůbeží.
Načítám komentáře...