Krůtí maso na houbách a víně
Seznam surovin
- krůtí maso 4 plátky (řízky)
- olej 2 lžíce
- houby 300 gramů (čerstvé)
- česnek 4 stroužky
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- bujon zeleninový 1 lžička (sypký)
- víno bílé 100 mililitrů (suché)
- vývar drůbeží 200 mililitrů
- petržel kadeřavá/kudrnka 2 lžíce (nasekaná nadrobno)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Maso omyjte a osušte, lehce naklepejte, osolte a opepřete. Obalte každý plátek v hladké mouce a opečte z obou stran v hlubší pánvi na rozehřátém oleji. Přidejte oloupaný na plátky nakrájený česnek,
očištěné nakrájené houby, podlijte vývarem nebo vodou s přídavkem bujonu a vínem.
Zvolna duste, dokud nejsou maso i houby měkké. Nakonec vmíchejte zelenou petrželku.
Podávejte s rýží, bramborami nebo jen pečivem.
Poznámka k receptu
Víte, že odborníci na výživu řadí krůtí maso mezi čtrnáct superpotravin? Má totiž minimální obsah tuku a vysoký obsah bílkovin. Proto ho zařazujte do svého jídelníčku co nejčastěji.
Načítám komentáře...