Krůtí medailonky s cibulí a knedlíčky
Seznam surovin
- krůtí maso 600 gramů (prsa)
- slanina anglická 4 plátky
- sýr Mozzarella 1/2 kusu (půl bochánku)
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
Na cibuli:
- cibule 400 gramů
- smetana na šlehání 2,5 decilitru
- víno bílé 2,5 decilitru
- máslo 60 gramů
- pepř bílý 1 špetka (mletý)
- sůl
Na knedlíčky:
Postup přípravy
Plátky slaniny podélně překrojíme. Krůtí prsa nakrájíme na 8 špalíků, každý obalíme plátkem slaniny, převážeme provázkem, necháme odležet a mezitím připravíme knedlíčky a cibuli.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a při střední teplotě ji necháme v kastrůlku na másle zesklovatět. Zalijeme ji vínem a dusíme, dokud nezměkne (podle potřeby můžeme přilít trochu vody). Přilijeme smetanu a zvolna vaříme, dokud smetana lehce nezhoustne. Na závěr cibuli podle chuti osolíme a opepříme.
V míse smícháme na kostky nakrájené rohlíky, vejce, mouku, máslo sůl a bazalku, vše pokropíme mlékem, opatrně promícháme a necháme asi 5 minut stát. V kastrůlku přivedeme k varu trochu vody a vložíme do něj pařáček potřený olejem. Z těsta utvoříme vlhkýma rukama malé knedlíčky a klademe je na pomoučený tácek. Pak je naskládáme na pařáček a vaříme přiklopené pokličkou asi 10 - 13 minut (podle velikosti).
Medailonky z obou stran zprudka opečeme na oleji, osolíme a přeložíme do malého pekáčku. Na každý medailonek položíme plátek mozzarelly a dopečeme je asi 5 - 8 minut v troubě při 160 °C. Podáváme je s knedlíčky a podušenou cibulí.
Načítám komentáře...