Krůtí plátky s nádivkou
Seznam surovin
- krůtí maso 500 gramů (prsa)
- rohlík celozrnný 2 kusy
- cibulka jarní 1 svazek
- vejce 1 kus
- cibule 1 kus
- kopřivy 1 hrst (mladé, nasekané )
- brusinky 1 lžíce (sušené)
- muškátový květ
- sůl
Postup přípravy
Rohlíky rozlámeme a pokapeme je vodou tak, aby se rozmočily. Pak k nim přimícháme vejce, přidáme oloupanou a jemně nasekanou cibuli, nasekané brusinky a nasekané mladé kopřivy, směs osolíme, ochutíme muškátovým květem a dobře promícháme.
Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 10 cm. Krůtí prsa nakrájíme na plátky, které naklepeme, co nejvíce je roztáhneme a lehce osolíme. Na střed každého plátku naneseme připravenou nádivku a podélně přes ní položíme kousky jarní cibulky.
Plátky svineme a sepneme párátky nebo špízovými jehlami. Naskládáme je vedle sebe do pekáčku, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova.
Poznámka k receptu
K plátkům podávejte vařené nové brambory posypané pažitkou nebo petrželkou.
Načítám komentáře...