Krůtí prsa po zahradnicku
Seznam surovin
- krůtí maso 1,5 kilogramu (prsa)
- cibule šalotka 3 kusy
- sherry suché 2 lžíce
- sójová omáčka 2 lžíce
- med 1 lžíce
- olej 4 lžíce
- cuketa 2 kusy (malé)
- chřest 2 kusy
- paprika červená 1 kus
- mrkev 1 svazek (mladá, malá)
- hrášek 100 gramů
- vývar drůbeží 150 mililitrů
- jogurt bílý 150 gramů
- pepř černý (mletý)
- sůl
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst (nebo kerblík, na ozdobu)
Postup přípravy
Cibuli nasekejte najemno a promíchejte ji se sherry, sójovou omáčkou, medem, pepřem a lžící oleje. Marinádou potřete připravené maso, přikryjte a nechte v chladu alespoň hodinu marinovat.
V pekáči rozpalte zbylý olej, vložte do něj maso, osolte ho a krátce z obou stran opečte. Pekáč vložte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte asi 40 minut (během pečení snižte teplotu na 180°C). Při pečení maso občas polijte šťávou nebo podle potřeby podlijte trochou vody.
Zeleninu omyjte, očistěte a nakrájejte na kousky (mrkve nechte celé). K masu přidejte celé mrkve a přilijte polovinu horkého vývaru a pečte dále při 180°C 10 minut. Potom přisypte ostatní nakrájenou zeleninu, přidejte zbývající vývar a pečte dalších 10 minut. Maso vyndejte z pekáče na mísu nebo rozdělte na porce a obložte zeleninou. Vypečenou šťávu smíchejte s jogurtem a tuto omáčku podávejte zvlášť.
Poznámka k receptu
Pokrm ozdobte lístky kerblíku nebo petrželky a podávejte s bramborami nebo rýží.
Načítám komentáře...