Krůtí prsa s česnekovou omáčkou
Seznam surovin
- krůtí maso 700 gramů (prsa)
- slanina 40 gramů
- paprika zauzená 1 lžička (mletá)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej olivový 1 lžíce
- česnek 6 stroužků
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 svazek
- ořechy piniové 1 lžíce
- špenát 30 gramů (čerstvé listy, dá se vynechat)
- vývar zeleninový 150 mililitrů
- moučka škrobová 1 lžička
Postup přípravy
Maso nakrájejte na větší kostky, osolte a opepřete. Na oleji rozpusťte slaninu, přidejte nakrájené maso a opečte ze všech stran. Přidejte podrcený česnek a jen krátce opékejte, pak vmíchejte mletou zauzenou papriku, podlijte troškou vody a zvolna duste asi 20 minut.
V hrnku rozmíchejte vývar se solamylem, nalijte ho k masu, vmíchejte jemně nasekanou petrželku a krátce povařte do zhoustnutí, podle chuti osolte a opepřete. Opražte piniová semínka.
Podávejte s dušenou rýží a posypané opraženými semínky.
Načítám komentáře...