Krůtí prsa s limetkovou omáčkou
Seznam surovin
- krůtí maso 600 gramů (prsa)
- mandlové lupínky 2 lžíce
- petržel kadeřavá/kudrnka 2 lžíce
- sůl
- pepř barevný 1 špetka (drcený)
- máslo 2 lžíce
- moučka kukuřičná (škrob) 2 lžičky (maizena)
- šťáva citronová (z jednoho citronu)
- limetka 2 kusy
- vývar zeleninový 150 mililitrů
Postup přípravy
Krůtí prsa po délce prokrojte, rozevřete, lehce naklepejte, posypte solí, drceným pepřem, jemně nasekanou petrželkou a nasucho lehce opečenými mandlovými lupínky.
Upravte do válečku, omotejte nití a opékejte asi 4-5 minut ze všech stran na olejem potřené pánvi. Váleček přendejte do zapékací misky, podlijte 4 lžícemi vody, šťávou z 1/2 citronu, pokryjte tenkými plátky limetky, vložte do předehřáté trouby a pečte při cca 180 °C asi 30 minut.
Do kastrůlku slijte šťávu od upečeného masa (maso nechte ve vypnuté troubě), přidejte máslo, limetkovou a citronovou šťávu, vývar a maizenu.
Za stálého šlehání uveďte do varu a krátce povařte, jen co omáčka zhoustne. Podle chuti ji osolte a opepřete.
Podávejte s barevnou biorýží.
Načítám komentáře...