Krůtí prsa s nivou podle Markéty Hrubešové
Seznam surovin
- krůtí maso 300 gramů (prsa)
- sýr s modrou plísní 100 gramů (Niva nebo Rokfór)
- rajčata sušená 1 hrst
- vývar kuřecí 1 decilitr
- olej olivový
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Z krůtího masa uřízněte přes vlákno dva steaky. Ostrým nožem do nich udělejte otvor, který zvětšete pomocí vařečky. Maso naplňte kousky sýra a překrájenými rajčaty. Spíchněte párátky nebo kovovými
jehlami.
Lehce osolte, opepřete a potřete olejem. Opékejte ze všech stran na rozpálené pánvi. Pak přilijte horkou vodu nebo vývar, přiklopte pokličkou a duste asi 20 minut. Když se tekutina vyvaří, nezapomeňte ji doplnit.
Servírujte s rýží nebo těstovinami.
Načítám komentáře...