Krůtí prsa v kefíru
Seznam surovin
- mléko kefírové 2 decilitry
- ořechy vlašské 50 gramů
- olej 4 decilitry
- kari pasta 1 lžíce
- krůtí maso 700 gramů (prsa)
Na kuskus:
Na omáčku:
Postup přípravy
Krůtí prsa v celku omyjeme, osušíme a rozkrojíme podélně na 4 válečky. Naložíme je do kefíru smíchaného s kari pastou, zakryjeme mikrotenovou fólií a necháme alespoň 2 hodiny odležet. Mezitím připravíme omáčku.
V kastrůlku rozehřejeme olej, přisypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a koriandr a krátce orestujeme. Přimícháme omytá, nadrobno nakrájená rajčata a pozvolna dusíme asi 10 minut. Pak přidáme drobně nakrájený česnek a cukr, podle potřeby přilijeme trochu vody, omáčku podusíme dalších 10 minut a odstavíme z ohně.
Odleželé maso zprudka opečeme v pánvi na oleji, přeložíme ho do pekáčku, posypeme drcenými ořechy a pečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 160 °C. Pekáček vyjmeme z trouby a maso necháme ještě 7 minut na teplém místě dojít.
Pórek očistíme, nakrájíme na kostičky a důkladně je vypereme ve studené vodě. Kuskus nasypeme do kovové misky, zalijeme 5 dl vařící vody, přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut nabobtnat.
Oloupanou, drobně nakrájenou cibuli zesklovatíme v pánvi na rozehřátém másle, přimícháme rozinky a pórek, osolíme a mícháme, dokud pórek nezměkne. Přimícháme kuskus a podle chuti přisolíme. Kuskus rozdělíme na talíře, přidáme ohřátou omáčku a na závěr maso nakrájené na plátky.
Načítám komentáře...