Krůtí prsíčka v krustě
Seznam surovin
- krůtí maso 4 kusy (steaky, každý 150 g)
- šunka 2 plátky (sušená)
- semínka slunečnicová 2 lžíce
- pistácie 2 lžíce (solené, nakrájené)
- olej olivový 2 lžíce
- semínka sezamová 1 lžíce (neloupaná)
- sůl
Na přílohu:
- brambory 500 gramů (syrové, oloupané)
- fazolky zelené 400 gramů (mražené)
- dýně 350 gramů (dužnina)
- smetana 1,5 decilitru
- olej olivový 1 lžíce
- pepř bílý 1 špetka (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Slunečnicová semínka smícháme se sezamem a pistáciemi. Steaky lehce osolíme, obalíme z obou stran v semínkách, která k masu dobře přimáčkneme, a maso necháme odpočinout.
Dýni nakrájíme na kostky, nasypeme je do zapékací mísy a vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C. Brambory nakrájíme na šestinky a dáme vařit do vroucí osolené vody.
Steaky ještě jednou pevně zvrchu přimáčkneme, aby semínka pevně držela, a zprudka je opečeme z obou stran v pánvi na oleji. Naskládáme je do pekáčku a když je dýně rozpečená na kaši, vyjmeme ji, do trouby vložíme steaky a pečeme asi 12 minut při 150 °C. Uvařené měkké brambory scedíme a společně s dýní je prolisujeme. Přimícháme smetanu, osolíme, opepříme a pyré uložíme v teple.
Fazolky krátce spaříme ve vroucí osolené vodě, necháme odkapat a pak je zvolna prohřejeme na lžíci olivového oleje. Rozdělíme je na talíře, přidáme rozkrojené maso, které přelijeme výpekem a ozdobíme proužky šunky a podáváme s dýňovým pyré.
Načítám komentáře...