Krůtí prsíčka v krustě

Seznam surovin

Na přílohu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Slunečnicová semínka smícháme se sezamem a pistáciemi. Steaky lehce osolíme, obalíme z obou stran v semínkách, která k masu dobře přimáčkneme, a maso necháme odpočinout.

Dýni nakrájíme na kostky, nasypeme je do zapékací mísy a vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C. Brambory nakrájíme na šestinky a dáme vařit do vroucí osolené vody.

Steaky ještě jednou pevně zvrchu přimáčkneme, aby semínka pevně držela, a zprudka je opečeme z obou stran v pánvi na oleji. Naskládáme je do pekáčku a když je dýně rozpečená na kaši, vyjmeme ji, do trouby vložíme steaky a pečeme asi 12 minut při 150 °C. Uvařené měkké brambory scedíme a společně s dýní je prolisujeme. Přimícháme smetanu, osolíme, opepříme a pyré uložíme v teple.

Fazolky krátce spaříme ve vroucí osolené vodě, necháme odkapat a pak je zvolna prohřejeme na lžíci olivového oleje. Rozdělíme je na talíře, přidáme rozkrojené maso, které přelijeme výpekem a ozdobíme proužky šunky a podáváme s dýňovým pyré.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...