Krůtí ragú se zeleninou
Seznam surovin
- krůtí maso 500 gramů (prsa)
- cibule 2 kusy
- mrkev 2 kusy
- rajčata 4 kusy
- pórek 1 kus
- paprika zelená 1 kus
- kukuřičky 125 gramů (nebo zrna)
- sádlo 1 lžíce
- koření provensálské 1 lžička
- bujon drůbeží 1 kostka
- sůl
- pepř
- petržel hladkolistá
Postup přípravy
Na sádle zpěňte drobně nakrájenou cibuli a mrkev. Když cibule zesklovatí, přidejte na kostky nakrájené krůtí maso, míchejte ho a opékejte, až se zatáhne a zbělí.
Pak přidejte kostku bujonu, provensálské koření, sůl, pepř, na drobné kostičky nakrájená rajčata, podlijte vodou a duste zvolna asi 30 minut, dokud maso nezměkne.
Přidejte překrájené kukuřičky, na kousky nakrájený pórek, na kostičky nakrájenou papriku a zvolna vařte do změknutí zeleniny. Nakonec osolte podle chuti a vmíchejte nasekanou zelenou petrželku. Podávejte s vařenými těstovinami, rýží nebo bramborami.
Načítám komentáře...