Krůtí řízky v kabátku
Seznam surovin
- krůtí maso 500 gramů
- vejce 2 kusy
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- bylinky 2 lžíce (čerstvé, nasekané)
- sůl
- strouhanka 1/2 hrnku (z celozrnného pečiva)
- olej (na smažení)
- brusinky 1 lžíce (sušené)
Postup přípravy
Krůtí maso nakrájíme na řízky a jemně je naklepeme (nejlépe mezi dvěma mikrotenovými fóliemi).
Celozrnnou strouhanku smícháme s nadrobno nasekanými brusinkami a čerstvými bylinkami. Řízky osolíme, obalíme v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec v ochucené strouhance.
Obalené řízky vkládáme do pánve s dostatečným množstvím rozehřátého oleje a smažíme je z obou stran dozlatova. Po usmažení je necháme odkapat na papírové utěrce.
Poznámka k receptu
Ideální přílohou jsou šťouchané brambory s nadrobno nasekanou jarní cibulkou.
Načítám komentáře...