Krůtí roláda na víně
Seznam surovin
- krůtí maso 1 kus (krůtí prsní řízek )
- hroznové víno 400 gramů (červené hroznové bez pecek na naplnění rolády )
- hořčice hrubozrnná 2 lžíce
- šunka 4 plátky (dětská krůtí)
- olej olivový (na vymazání pekáče )
- máslo 50 gramů
- víno červené 1 sklenice (nejlépe v biokvalitě)
- rozmarýn
- tymián
- šalvěj
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Maso rozkrojte na plát silný asi 1,5cm. Naklepejte ho, naložte do čerstvě vymačkané vinné šťávy a nechte v chladu odležet.
2. Maso pak osušte, osolte, opepřete a potřete hořčicí. Poklaďte ho plátky šunky a hroznovým vínem, pevně zarolujte a ovažte kuchyňským provázkem (případně spíchněte špejlemi).
3. Roládu dejte do pekáče vymazaného olejem, poklaďte máslem a nechte v troubě při 200°C asi 10 minut zatáhnout. Snižte teplotu na 160°C, podlijte trochou horké vody, přidejte bylinky a pečte zakryté za občasného přelévání vypečenou šťávou asi 1 až 1,5 hodiny doměkka. Ke konci pečení roládu odkryjte a vlijte víno.
Poznámka k receptu
Hlavně v červených hroznech a červeném víně najdete zázračný polyfenol jménem RESVERATROL.
RESVERATROL: Říká se mu elixír mládí. Chrání buňky před poškozením a prodlužuje jejich život. Vypíná kůži a brzdí tvorbu vrásek.
Načítám komentáře...