Krůtí roláda s batátovou kaší
Seznam surovin
- krůtí maso 1 kus (velké krůtí prso)
- cibule šalotka 1 kus
- česnek 2 stroužky
- žampiony 8 kusů
- špenát 800 gramů (čerstvý)
- paprika zauzená 1/2 lžičky
- máslo 2 lžíce
- šunka sušená (na obalení)
Kaše:
- batáty - sladké brambory 1 kilogram
- máslo 4 lžíce
- smetana na šlehání 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Šalotku i česnek nasekejte nadrobno, žampiony na plátky, špenát zbavte řapíků. V hrnci rozpalte máslo a orestujte na něm šalotku a česnek. Přidejte žampiony a restujte do změknutí. Nakonec přidejte špenát, a když zavadne, dochuťte solí a paprikou. Stáhněte z plotny a nechte zchladnout.
2. Krůtí prso očistěte a prokrojte, abyste získali tenký plát. Ten pak ještě zlehka naklepejte paličkou. Poklaďte ho špenátovou směsí, roládu zarolujte a obalte šunkou. Zavažte ji provázkem a položte do pekáčku. Podlijte vodou a pečte v troubě předehřáté na 190 °C asi 45 minut.
3. Než se roláda dopeče, připravte kaši. Batáty oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě doměkka. Pak je slijte a přidejte k nim kousek másla. Směs nahrubo rozšťouchejte a rozmixujte nebo vyšlehejte dohladka. Nakonec kaši osolte, opepřete a zjemněte smetanou. Roládu nakrájejte na plátky a podávejte s batátovou kaší.
Poznámka k receptu
Drůbeží roláda je perfektní slavnostní jídlo. Naplňte ji špenátovou nádivkou se žampiony a obalte sušenou šunkou – ta zajistí, že se jemné maso nevysuší, navíc mu dodá zajímavější chuť.
Načítám komentáře...