Krůtí rolka se sýrem a hrozny
Seznam surovin
- krůtí maso 300 gramů (prsa)
- sýr tvrdý 100 gramů (balené plátky, nejlépe holandského typu)
- hroznové víno 100 gramů (červené)
- rozmarýn 5 snítek (čerstvý)
- šunka 4 plátky
- olej olivový 2 lžíce
- med 3 lžíce
- cukr hnědý 2 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Na naklepané a osolené krůtí plátky položíme plátek sýru, šunky, překrájené hroznové víno (použijeme půlku uvedeného množství) a snítku čerstvého rozmarýnu. Srolujeme a spojíme
párátkem.
Připravené maso zprudka opečeme na pánvi, dáme do pekáče a ve vyhřáté troubě pečeme 12 minut při teplotě 200 °C.
Do pánve s výpekem dáme med, třtinový cukr a nakrájené hroznové víno a trochu povaříme. Při podávání masovou rolku překrojíme a přelijeme sladkou omáčkou.
Načítám komentáře...