Krůtí šneci
Seznam surovin
- krůtí maso 600 gramů (prsa)
- olej olivový 3 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
- koňak (40%) 1 lžíce
- tymián 1 lžička
- sůl mořská
- pepř černý (drcený)
- worcesterská omáčka 1 lžička
Postup přípravy
Maso nakrájejte na dlouhé proužky asi 2-3 cm široké. V misce smíchejte olej, worcesterskou omáčkou, citronovou šťávu, koňak, tymián, sůl, pepř, přidejte maso a dobře promíchejte. Nádobu přiklopte a nechte asi hodinu v chladu, aby se maso rozleželo.
Potom zaviňte každou nudličku do šneka, propíchněte špejlí a usmažte z obou stran na olejem potřené pánvi nebo upečte na grilu.
Podávejte s opékanými bramborami a zeleninovým salátem.
Poznámka k receptu
Můžete také připravit oblíbenou jogurtovou nebo majonézovou omáčku.
Načítám komentáře...