Krůtí špízy a grilovaný ananas
Seznam surovin
Na 2 porce:
- krůtí maso 200 gramů
- paprika kapie 1 kus
- slanina anglická 200 gramů
- špekáček 2 kusy
- olej (rostlinný nebo řepkový)
- tymián (několik snítek)
- sůl
Dezert:
Postup přípravy
1. Grilovací dřívka namoč aspoň 2 hodiny před grilováním do vody. Krásně ji nasáknou, a když pak špízy položíš na rozehřátý gril, oheň vlhkému dřevu neublíží. Maso nakrájej na kostičky o velikosti asi 4 x 4 cm, očištěnou kapii a slaninu také. Oloupané špekáčky pokrájej na kolečka. Do misky nalej olej a přidej natrhané lístky tymiánu a mořskou sůl.
2. Na špejle pak střídavě napichuj maso, kolečka špekáčků, slaninu a kapii. Konce špízů nech volné, aby šly při grilování dobře otáčet a abyste si nespálili prsty. Špízy nakonec potři pomocí štětce bylinkovým olejem se solí a griluj je ze všech stran, až jsou pěkně opečené (trvá to asi 7 až 8 minut).
3. A teď přichází na řadu opečený ananas. Je stejně báječný jako snadný, takže si ho určitě zamiluješ stejně jako my. (Nakonec si ho s námi dali i dospělí. A jak mlaskali!). Ananas ať ti raději maminka podélně nakrájí na 6 dílů, vykrojí z něj tuhý střed a odstraní slupku (to přece jen chce ostrý nůž a toho se trochu bojíme).
4. Očištěný ananas po délce napíchni na dřívko a pak každý kousek potři sladkou glazurou z medu trochy oleje a ze skořice a ogriluj, asi 7 minut.
Poznámka k receptu
„Steaky z krkovičky, které nejčastěji griluje táta, tedy zrovna nemusím, tak jsme si s Josefínou řekly, že si uděláme grilovačku podle nás...“
Načítám komentáře...