Krůtí špízy s dipy
Seznam surovin
Maso:
- krůtí maso 2 kusy (prso)
- citron
- oregano
- slanina 200 gramů
- olej olivový 6 lžic
- sůl
- pepř
Dipy - Medová hořičce:
- hořčice dijonská 50 mililitrů
- majonéza 50 mililitrů
- med 3 lžíce
- ocet vinný 1 lžíce (bílý)
Tzatziki:
- jogurt bílý 200 mililitrů
- česnek 2 stroužky
- okurka salátová 1 kus
- máta 1 hrst
Postup přípravy
1. Nejprve naložte maso. V misce prošlehejte olej, citronovou šťávu a nasekané oregano. Krůtí prsa nakrájejte na plátky a dejte je alespoň na hodinu marinovat do ochuceného oleje.
2. Připravte dipy: na medovou hořčici smíchejte majonézu, dijonskou hořčici, med a ocet a dobře prošlehejte. Podle chuti osolte. Na tzatziki nastrouhejte okurku nahrubo a pečlivě z ní vymačkejte vodu. Dejte ji do misky, přidejte jogurt, prolisovaný česnek a nasekanou mátu, osolte a promíchejte. Na špenátový dip dejte do nádoby vhodné na mixování zakysanou smetanu, špenát, kousky sýra, petrželku a rozmixujte dohladka. Nakonec dip můžete i přisolit, díky sýru to ale většinou není nutné.
3. Připravte špízy. Maso vyjměte z marinády a na každý kus položte plátek slaniny. Každý pruh masa napíchněte na dvě špejle, díky tomu se pak se špízem bude dobře manipulovat. Špízy můžete grilovat na grilovací pánvi nebo péct v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut. Podávejte s dipy.
Načítám komentáře...