Krůtí špízy s dipy

Seznam surovin

Maso:

Dipy - Medová hořičce:

Tzatziki:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve naložte maso. V misce prošlehejte olej, citronovou šťávu a nasekané oregano. Krůtí prsa nakrájejte na plátky a dejte je alespoň na hodinu marinovat do ochuceného oleje.

2. Připravte dipy: na medovou hořčici smíchejte majonézu, dijonskou hořčici, med a ocet a dobře prošlehejte. Podle chuti osolte. Na tzatziki nastrouhejte okurku nahrubo a pečlivě z ní vymačkejte vodu. Dejte ji do misky, přidejte jogurt, prolisovaný česnek a nasekanou mátu, osolte a promíchejte. Na špenátový dip dejte do nádoby vhodné na mixování zakysanou smetanu, špenát, kousky sýra, petrželku a rozmixujte dohladka. Nakonec dip můžete i přisolit, díky sýru to ale většinou není nutné.

3. Připravte špízy. Maso vyjměte z marinády a na každý kus položte plátek slaniny. Každý pruh masa napíchněte na dvě špejle, díky tomu se pak se špízem bude dobře manipulovat. Špízy můžete grilovat na grilovací pánvi nebo péct v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut. Podávejte s dipy.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...