Krůtí steak s ananasem
Seznam surovin
- krůtí maso 600 gramů (prsa)
- špagety 320 gramů (celozrnné)
- ananas 250 gramů (oloupaný, čerstvý)
- kokosové mléko 100 mililitrů
- vývar kuřecí 100 mililitrů
- olej 40 mililitrů
- smetana na šlehání 100 mililitrů
- citron 1 kus
- pórek 1 kus (malý, očištěný)
- mouka pšeničná hladká 1 lžička
- olej 2 lžíce
- paprika chilli 2 kusy (malé)
- pepř barevný 1 lžička (drcený)
Postup přípravy
Prsa očistíme, nakrájíme na steaky a potřeme polovinou oleje a citrónovou šťávou. 2 hodiny dáme do chladu odležet. Troubu nahřejeme na 160 °C a dáme vařit vodu na těstoviny. Ananas zbavíme košťálu a nakrájíme na plátky, pórek nakrájíme na plátky a dokonale propláchneme.
Prsa zprudka na teflonové pánvi opečeme, posolíme a posypeme lehce pepřem. Přeložíme je na pekáček a dáme na 8-10 minut péct. Dáme vařit těstoviny. Na pánev přilijeme zbylý olej, na kterém opečeme ananas s pórkem.
Ananas vyjmeme a položíme na talíř. Do pánve nalijeme vývar s kokosovým mlékem, smetanou, moukou a mícháme do zhoustnutí. Přidáme ananas, převaříme, podle chuti přisolíme a nakonec přimícháme pórek. Rozdělíme na talíře, přidáme překrojené maso a doplníme špagetami.
Načítám komentáře...