Krůtí steaky po vinařsku
Seznam surovin
- krůtí maso 4 plátky (prsa, plátky po 150 gramech)
- cibule 4 kusy (malé)
- víno červené 1 sklenice
- bobkový list 1 list
- tymián 1 špetka (sušený)
- bujon drůbeží 1 kostka
- máslo 160 gramů
- šťáva citronová 1 lžička
- mouka pšeničná hladká 1 lžička
- petržel hladkolistá
- olej 2 lžíce
- pepř černý (drcený)
- sůl
Postup přípravy
Cibulky nasekejte najemno a nechte zesklovatět na lžíci másla. Přidejte víno, bobkový list, tymián a snítku petrželky a vařte tak dlouho, dokud se víno z poloviny nevyvaří.
Bujón rozpusťte ve lžíci horké vody. Vinnou směs přeceďte a cibulku a nať dobře vymačkejte přes
sítko. K vývaru přilijte rozpuštěný bujon, přiveďte ještě jednou k varu a odstavte.
Utřete 150 g změklého másla se lžící nasekané petrželky, citronovou šťávou a moukou. Plátky masa lehce naklepejte a opečte na oleji rozpáleném se lžící másla z obou stran doměkka.
Přendejte je na nahřáté talíře, osolte a opepřete. Vinnou omáčku zahřejte, přimíchejte k ní petrželkové máslo a přilijte na talíře k masu.
Poznámka k receptu
Ozdobte zelenou petrželkou a podávejte s opečenými bramborami.
Načítám komentáře...