Krůtí steaky se žampiony
Seznam surovin
- krůtí maso 4 plátky (prsa, porce 150-200 gramů)
- žampiony 400 gramů (větší)
- slanina 100 gramů
- olej 4 lžíce
- koření grilovací 1 lžíce
- olej olivový (panenský)
- pepř černý (mletý)
- pepř bílý 1/2 lžičky (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na hranolky na špikování. Steaky propíchneme na několikrát tenkým nožem a do otvorů vetřeme olej rozmíchaný s kořením. Potom do otvorů klínky slaniny.
Celé steaky svážeme do tvaru balíčků a uložíme v chladu do druhého dne. Připravené steaky grilujeme pozvolna z každé strany asi 7 - 9 minut podle velikosti balíčků.
Žampiony posolíme a necháme 5 minut odpočinout. Pak je opečeme zprudka na grilu, navršíme je vždy na střed talíře, pokapeme olivovým olejem a na ně vložíme steaky. Podáváme se zeleninou a bílým pečivem.
Načítám komentáře...