Krůtí závitky na špejli
Seznam surovin
- krůtí maso 600 gramů (stehenní řízky)
- slanina anglická 100 gramů
- rajčata sušená 100 gramů (v oleji )
- špenát 100 listů
- sýr kozí 100 gramů (tvrdý s bylinkami)
- paprika červená 1 kus
- jogurt bílý 150 mililitrů
- česnek 2 stroužky
- šalvěj 1 větvička
- sůl
- olej 2 lžíce (na potření)
Postup přípravy
Maso omyjte, osušte a nakrájejte na tenké plátky o šířce cca 7 až 10 cm. Řízky vložte mezi dvě potravinové fólie a naklepejte je natenko.
Jogurt smíchejte s prolisovaným česnekem a solí a vložte do něj krůtí maso, které nechte v marinádě uležet alespoň 2 hodiny.
Připravíte si 2 různé náplně. Špenátové listy spařte a nakrájejte, sýr nakrájejte na proužky, rajčata slijte, nechte okapat a nakrájejte na malé kousky. Ingredience smíchejte a dejte stranou.
Anglickou slaninu nakrájejte na nudličky a papriku na proužky, smíchejte a přidejte nasekanou nebo podrcenou šalvěj.
Potom do každého řízku zabalte jednu náplň a zajistěte párátkem. Vytvořené závitky napíchněte na špejle (střídavě s jednou a druhou náplní), položte je na rošt potřený olejem a grilujte asi 15 minut (během pečení je několikrát otočte).
Podávejte s rýží nebo pečivem, jogurtovým dresinkem a se zeleninou.
Načítám komentáře...