Krůtí závitky plněné zelím a rýží
Seznam surovin
- krůtí maso 600 gramů (prsa nakrájená na plátky)
- hořčice dijonská 1 lžíce
- šunka 100 gramů (plátková)
- slanina anglická 100 gramů
- cibule 1 kus (středě velká)
- zelí bílé 400 gramů (hlávkové)
- sůl
- bujon zeleninový 1 kostka
- koření kari
- pepř černý (mletý)
- rýže 50 gramů (vařená)
- vejce 1 kus
- petrželka velkolistá 1 lžíce (nasekaná)
- olej
- kmín
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme natenko, potřeme hořčicí a poklademe šunkou. Slaninu nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky, cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Na rozehřátou pánev vložíme kostičky slaniny, vyškvaříme je, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přisypeme na nudličky nakrouhané zelí, osolíme a dusíme asi 5 minut. Přidáme bujon, špetku kari a pepře, přimícháme rýži, rozšlehané vejce, petrželku, dosolíme a necháme vychladnout. Na každý plátek masa se šunkou poklademe trochu zelné směsi, zarolujeme a závitky omotáme kuchyňským provázkem. Naskládáme je do pekáčku na trochu oleje, posypeme kmínem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Během pečení podléváme horkou vodou a pečeme asi 25 minut doměkka
Načítám komentáře...