Libocká krůta s bramborovou kaší
Seznam surovin
Na krůtu:
- krůtí maso 320 gramů (řízky)
- cibule 2 kusy (střední)
- mrkev baby 100 gramů (sterilovaná)
- řepa červená 2 kusy (střední)
- slanina anglická 4 plátky
- olej 2 lžíce
- sůl (podle chuti)
- koření grilovací (podle chuti)
Na kaši:
Postup přípravy
1. Pekáč vymažte olejem. Slaninu nakrájejte na kousky a rozprostřete do pekáče, řízky omyjte, osušte a nakrájejte na kostky, stejně tak i oloupanou řepu. Cibuli pokrájejte na kolečka, mrkev nechte vcelku. Všechny suroviny dejte do pekáče, ochuťte kořením a promíchejte. Vložte do trouby předehřáté na 180 ºC a pečte 30 minut.
2. Brambory oškrábejte, omyjte a pokrájejte na menší kousky. Zalijte vodou, osolte, přiveďte k varu a vařte doměkka. Uvařené brambory sceďte, přidejte máslo a rozmačkejte je. Přilijte horké mléko, osolte a vyšlehejte hladkou kaši.
Poznámka k receptu
V brněnské školní jídelně vaří krůtu podle receptu z pražské libocké mateřské školy. Když je něco opravdu dobré, je totiž úplně jedno, odkud to je. Každopádně libocká krůta už je teď slavná.
Načítám komentáře...