Masové koule s petrželovým pestem a těstovinami
Seznam surovin
Pesto:
- petržel hladkolistá 1 svazek
- ořechy vlašské 60 gramů
- sýr Parmezán 50 gramů (nebo Pecorino)
- česnek 3 stroužky
- sůl
- olej olivový (extra virgin)
Masové kuličky:
- krůtí maso 500 gramů (mleté)
- strouhanka 200 gramů
- pesto 50 gramů (domácí petrželové)
- mléko 50 mililitrů
- sýr Parmezán 50 gramů
- smetana na šlehání 100 mililitrů
- těstoviny 500 gramů (linguine)
- olej řepkový (na smažení)
Postup přípravy
1. Z masa, strouhanky, poloviny hrnku pesta, mléka a parmazánu umíchejte masovou směs, ze které tvarujte kuličky. Slanost dodá směsi sýr. Na pánvi rozpalte olej, kuličky na něm smažte do zlatova ze všech stran zhruba 10 - 12 minut a na papírové utěrce nechte vsáknout přebytečný tuk.
2. Olej vylijte a kuličky vraťte do pánve, přidejte zbylé pesto, smetanu a spojte dohromady. Uvařte těstoviny na skus a promíchejte s kuličkami.
Poznámka k receptu
Zlatavé koule z krůtího masa a pesto z petržele jdou výborně k sobě se smetanou. Někomu stačí jako příloha jen kousek chleba, někdo je po italsku rád smíchá s těstovinami.
Načítám komentáře...