Pečená krůtička s kyselým zelím
Postup přípravy
1. Vložte špek na hodinu do mrazničky. Předehřejte troubu na 220 °C.
2. Nakrájejte špek na delší hranolky a prošpikujte jimi omytou a osušenou krůtu. Osolte ji, opepřete a ze všech stran rukama „namydlete“ sádlem.
3. Napěchujte ji kyselým zelím a položte do pekáče prsy dolů. Zbylé zelí rozprostřete okolo krůty. Zalijte hrnkem vývaru a vložte do trouby
4. Pečte zprudka asi 10 minut, pak teplotu ztlumte na 120 °C a pečte 2,5–3 hodiny, dokud se maso nebude úplně rozpadat. V polovině pečení krůtu obraťte a podle potřeby podlévejte vývarem.
5. Hotovou krůtu naporcujte a servírujte s upečeným zelím a karlovarským knedlíkem.
Poznámka k receptu
Nepodaří-li se vám sehnat baby krůtu, ale jen větší krůtu, zdvojnásobte dávku špeku pro špikování a prodlužte dobu pečení.
Načítám komentáře...