Pikantní krůtí karbanátky
Seznam surovin
- krůtí maso 500 gramů (mleté)
- česnek 2 stroužky
- koření chilli 1/2 lžičky (mleté)
- citron 1 kus (na plátky i na nastrouhání kůry)
- petržel hladkolistá 1 svazek
- sójová omáčka 2 lžičky
- olej
- máslo 1 lžíce
- strouhanka
- hrášek 1 balení (mražený)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Maso smíchejte s rozetřeným česnekem, solí, pepřem, sójovou omáčkou, chilli, lžičkou citronové kůry a 2 lžícemi nasekané zelené petrželky. Hmotu dobře promíchejte, přikápněte lžičku oleje a podle
potřeby přisypejte trochu strouhanky.
Ze směsi tvořte malé nebo velké karbanátky a osmažte je na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Můžete je také potřít z obou stran olejem a ugrilovat.
Hrášek poduste na másle doměkka a ochuťte solí.
Karbanátky dejte na mísu, ozdobte zelenou natí, dílky citronu a obložte hráškem.
Poznámka k receptu
Podávejte s vařenými bramborami nebo jen s pečivem.
Načítám komentáře...